Hemisphere Tankbag AltRider

Verkozen door MotoMentals als beste tankzak van het jaar 2022!

De reden?

De Hemisphere Tankbag van AltRider sluit en open je niet met een rits maar met een klikker-snelsluiting.

Bij regenweer wordt er door de vorm van het deksel veel water tegengehouden maar bij levering van de tankzak krijg je er toch een waterdichte binnenliner bij. Deze gebruiken wij niet gezien -naar onze mening- je teveel pakruimte binnenin de tankzak verliest bij gebruik van de liner.

De Hemisphere is met 1 hand te openen en voor de geoefende klikkeraar is het zelfs mogelijk om tijdens het rijden de tankzak te openen en sluiten.

Waarom opteren wij voor deze tankzak?
Ritsen in welke maat en uitvoering dan ook gaan er bij stevig gebruik snel op achteruit, of dit nu van een tankzak, rugzak of je motorkledij is. Ritsen kunnen gesmeerd worden en met siliconespray een wat langere levensduur geven maar het grootste euvel zit hem bij het uiteindelijke falen van de rits. Dit gebeurd nooit op een gepast moment en kan een domper op je trip zijn vooral als je dan nog eens materiaal kwijtraakt door een kapotte ritssluiting.

Wij voegden aan de Hemisphere nog snelsluitingen toe, geheel tegen de gedachtegang van AltRider om geen hinderlijke sluitingen te hebben bij de beenruimte, om de tas snel van de motor zelf te klikken en op een andere motor te installeren. De zak zit wel met een dikke rits op een bodemplaat uit stof geritst om snel aan je tankdop te kunnen. Door hier over te gaan naar een snelkliksysteem laat je ook deze rits nooit afzien.

 • AltRider motoraccessoires en bagage zijn 100% ontworpen en vervaardigd in de VS
 • Duurzame Hemisphere-bagage met beperkte levenslange garantie
 • Universeel harnasontwerp dat compatibel is met zowel crossmotoren als grotere avontuurlijke motorfietsen
 • Geen zichtbare gespen die de benen van de rijder kunnen hinderen
 • Inhoud hoofdcompartiment van 11 liter
 • Waterdichte voering in hoofdvak
 • Robuuste YKK-ritssluiting bevestigt de tas aan het harnas
 • Stevige metalen drukknop maakt gemakkelijk openen en sluiten mogelijk, zelfs met handschoenen aan
 • Kaartzak met ritssluiting aan de binnenkant en een vinylplaat van marinekwaliteit die compatibel is met touchscreen
 • Opbergvak aan de buitenkant voor het opbergen van snel toegankelijke items
 • 1050D ballistische stof, stiksels van militaire kwaliteit en nylon riemen van volledige sterkte
 • Verstevigingen van hard plastic genaaid met vulling met gesloten cellen in het hoofdcompartiment zorgen voor een sterk stabiel platform om uitrusting veilig op zijn plaats te houden
 • Reflecterende logo’s verhogen de zichtbaarheid

Dimensies
Hoogte achter: 8 inch (20,32 cm)
Hoogte voorkant: 5 inch (12,7 cm)
Breedte: 9 inch (22,86 cm)
Lengte (voor naar achter): 11 inch (27,97 cm)

Upcoming
125
juli 15, 2023
8:00 am
Op zaterdag 15 juli 2023 organiseren we de eerste editie van Race Against The Machine. Locatie : Thiembronne, Noord-Frankrijk Twee uur lang rij je zoveel mogelijk rondjes op het afgezette parcours van 5km. Dit kan individueel of in teams van...
Upcoming
150
juli 10, 2023
8:00 am
In juli voorzien we van maandag 10 juli tot en met donderdag 13 juli een offroad trainingsweek! Sluit aan voor ééndagse opleidingen of maak er zelf een meerdaagse van. Ben je volledig nieuw in deze wereld? Onze beginnerstraining zorgt ervoor...
Upcoming
250
mei 12, 2023
8:00 am
Op 12 en 13 mei organiseren we ons tweede trainingsweekend van 2023. Een tweedaagse om terug in vorm te komen voor het nieuwe seizoen of om je skills aan te scherpen onder begeleiding van Jeku. Assistentie, maaltijden, overnachting en twee...
Upcoming
250
april 7, 2023
8:00 am
Op 7 en 8 april 2023 organiseren we ons eerste trainingsweekend van 2023. Een tweedaagse om terug in vorm te komen voor het nieuwe seizoen of om je skills aan te scherpen onder begeleiding van Jeku. Assistentie, maaltijden, overnachting en...
Upcoming
maart 26, 2023
9:00 am
Ronda De Faro neemt je mee dwars door de Algarve volledig op jouw eigen tempo. Ontspanning en avontuur in evenwicht! Met vier rijdagen en vijf overnachtingen ontdek je de mooiste tracks van de streek, verblijf je in de tofste hotels...
Upcoming
360
april 28, 2023
8:00 am
Reet D’Opale – volzet, wachtlijst gestart De eerste editie van de gloednieuwe Reet D’Opale samen met Allroadmoto.be neemt je mee op een avontuurlijke driedaagse onverharde rit. Met maar liefst 600 km aan tracks dwars doorheen het Noord-Franse binnenland rijden we...
Expired
85
Naast de FM Banden organiseren we, samen met Glenn van Allroadmoto, vanaf oktober ook de optie ‘Algemeen motoronderhoud in de garage en op reis’. Tijdens deze namiddagopleiding overlopen we de diverse check-ups die je zelf kunt uitvoeren aan je motor...
Free
Na die klote jaren is het weer zover! Altes Elefanten 2023 gaat weer door. Goesting in een wintertreffen met een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid? Kruip dan in je winterpak, trek een dikke buff over je hoofd, prop je...
Expired
85
Sta je ook te kijken wanneer ervaren offroaders bij een platte band zomaar de bandenlichters uithalen en terwijl zonder stress even een nieuw binnenbandje monteren? Zou je dit graag zelf onder de knie krijgen? Allroadmoto en MotoMentals slaan de handen in elkaar tijdens de Field Mechanics workshops.