Hemisphere Tankbag AltRider

Verkozen door MotoMentals als beste tankzak van het jaar 2022!

De reden?

De Hemisphere Tankbag van AltRider sluit en open je niet met een rits maar met een klikker-snelsluiting.

Bij regenweer wordt er door de vorm van het deksel veel water tegengehouden maar bij levering van de tankzak krijg je er toch een waterdichte binnenliner bij. Deze gebruiken wij niet gezien -naar onze mening- je teveel pakruimte binnenin de tankzak verliest bij gebruik van de liner.

De Hemisphere is met 1 hand te openen en voor de geoefende klikkeraar is het zelfs mogelijk om tijdens het rijden de tankzak te openen en sluiten.

Waarom opteren wij voor deze tankzak?
Ritsen in welke maat en uitvoering dan ook gaan er bij stevig gebruik snel op achteruit, of dit nu van een tankzak, rugzak of je motorkledij is. Ritsen kunnen gesmeerd worden en met siliconespray een wat langere levensduur geven maar het grootste euvel zit hem bij het uiteindelijke falen van de rits. Dit gebeurd nooit op een gepast moment en kan een domper op je trip zijn vooral als je dan nog eens materiaal kwijtraakt door een kapotte ritssluiting.

Wij voegden aan de Hemisphere nog snelsluitingen toe, geheel tegen de gedachtegang van AltRider om geen hinderlijke sluitingen te hebben bij de beenruimte, om de tas snel van de motor zelf te klikken en op een andere motor te installeren. De zak zit wel met een dikke rits op een bodemplaat uit stof geritst om snel aan je tankdop te kunnen. Door hier over te gaan naar een snelkliksysteem laat je ook deze rits nooit afzien.

 • AltRider motoraccessoires en bagage zijn 100% ontworpen en vervaardigd in de VS
 • Duurzame Hemisphere-bagage met beperkte levenslange garantie
 • Universeel harnasontwerp dat compatibel is met zowel crossmotoren als grotere avontuurlijke motorfietsen
 • Geen zichtbare gespen die de benen van de rijder kunnen hinderen
 • Inhoud hoofdcompartiment van 11 liter
 • Waterdichte voering in hoofdvak
 • Robuuste YKK-ritssluiting bevestigt de tas aan het harnas
 • Stevige metalen drukknop maakt gemakkelijk openen en sluiten mogelijk, zelfs met handschoenen aan
 • Kaartzak met ritssluiting aan de binnenkant en een vinylplaat van marinekwaliteit die compatibel is met touchscreen
 • Opbergvak aan de buitenkant voor het opbergen van snel toegankelijke items
 • 1050D ballistische stof, stiksels van militaire kwaliteit en nylon riemen van volledige sterkte
 • Verstevigingen van hard plastic genaaid met vulling met gesloten cellen in het hoofdcompartiment zorgen voor een sterk stabiel platform om uitrusting veilig op zijn plaats te houden
 • Reflecterende logo’s verhogen de zichtbaarheid

Dimensies
Hoogte achter: 8 inch (20,32 cm)
Hoogte voorkant: 5 inch (12,7 cm)
Breedte: 9 inch (22,86 cm)
Lengte (voor naar achter): 11 inch (27,97 cm)

Upcoming
149
juni 14, 2024
5:00 pm
ROADBOOK DISCOVERY Altijd al gedroomd van het navigeren zoals in de legendarische Dakar-rally? Is het idee van Rally rijden iets wat je aanspreekt? Of misschien wil je gewoon eens een Rally ervaren, maar weet je niet waar te beginnen? Bij...
Upcoming
december 4, 2024
2:00 pm
Ga met ons mee op een opwindende offroad reis door het veelzijdige landschap van Marokko, een avontuur dat niet alleen de adrenalinejunkies zal bekoren maar ook liefhebbers van adembenemende natuur en culturele rijkdom. Van de kronkelende wegen in de Anti-Atlas...
Upcoming
september 15, 2024
8:00 am
VALPACOS Ontdek het mooiste van het noorden van Portugal tijdens onze vierdaagse Rally Raid. Onze uitvalsbasis is een prachtig resort waar we elke ochtend van een lekker uitgebreid ontbijtbuffet genieten. De vier rijdagen met ritten tussen de 160 – 210...
Upcoming
269
september 6, 2024
5:00 pm
Ride our +10 km private offroad-track through the hills of Northern France in an all exclusive offroad trackday. The piste for ‘TRACK TO THE FUTURE’ has been made especially for this event. All the riding terrains of ‘Circuit de la Vilaine’ intertwined into one for this weekend! Exclusive for this event extra tracks have been made with love
Upcoming
299
juli 26, 2024
6:00 pm
Walloniacs!! MotoMentals neemt je mee naar de Walen. Dit is een 2 daags Allroad kampeer event in de Provincie Namen.Gravelpaden met hier en daar een graspad die doenbaar zijn voor elk type band. Vrijdagavond 26 juli aankomst,  we voorzien nog...
Upcoming
169
augustus 16, 2024
8:00 am
Op zaterdag 17 augustus 2024 organiseren we de tweede editie van Race Against The Machine. Locatie : Thiembronne, Noord-Frankrijk Twee uur lang rij je zoveel mogelijk rondjes op het afgezette parcours van 5km. Dit kan individueel of in teams van...
Free
Altes Elefanten 2025 gaat weer door. Goesting in een wintertreffen met een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid? Kruip dan in je winterpak, trek een dikke buff over je hoofd, prop je warmste slaapzak in je bagage én rij mee...
Upcoming
150
november 22, 2024
9:30 am
The Unicorn Ride is a muddy ride for experienced riders. For fun people only!