5000 km Test van de Carpe Iter Navigatie Tablet

Wij namen de Carpe Iter mee naar de Trans Tunesia en de Joyride naar ABR (UK) om deze uitvoerig te testen in alle omstandigheden.

Deze rugged heavy duty 100% waterproof tablet is het neusje van de zalm voor navigatie. De tablet op zich is al een compleet pakketje maar er zijn tal van uitbreidingsmogelijkheden. Alsook heeft de Carpe Iter veel meer in zijn mars dan alleen maar navigeren. Het blijft immers een volledige functionele tablet die je zowel thuis als tijdens je ritten en reizen kan gebruiken voor je favoriete apps.

Je klikt de Carpe Iter in zijn mount en die begint automatisch op te laden nadat er meer dan 13,5V geregistreerd wordt. Met andere woorden, als de motor niet draait, zal hij automatisch stoppen met opladen, onmogelijk een platte batterij te hebben indien je vergeet de tablet uit de houder te nemen.

Bij regenweer blokkeer je het touchscreen met de bedieningsknoppen aan je stuur, op die manier heb je geen last van de waterdruppels die anders een glijdende vinger simuleren en je kaart of app in verwarring brengen. Met de extra knoppen op het stuur kan je dan nog steeds de tablet bedienen. Extra handig als je vlug moet in en uit zoomen om je positie te bepalen. Deze bedieningsknoppen zijn Bluetooth gestuurd en krijgen ook voeding vanaf de motor.

Wij gebruiken maps.me, Osmand en de betalende Guru Maps app om te navigeren met de Carpe Iters, nochtans zijn voorgenoemde apps niet de enige die mogelijk zijn. Zolang je GPX-tracks hebt, kan je met de Carpe Iter vertrekken op verkenning of een leuke rit afrijden.

Expired
FREE
Na:De Langste NachtDe Langste Nacht 2De Langste Nacht 3De Laatste NachtDe Allerlaatse NachtDe Langste Nacht Abroad. Presenteren we: De Zevende editie van een legendarische rit! De Kortste  Langste Nacht! Een kort maar stevig offroad ritje van +/- 55 km, ja dit...
Upcoming
september 15, 2024
8:00 am
VALPACOS Ontdek het mooiste van het noorden van Portugal tijdens onze vierdaagse Rally Raid. Onze uitvalsbasis is een prachtig resort waar we elke ochtend van een lekker uitgebreid ontbijtbuffet genieten. De vier rijdagen met ritten tussen de 160 – 210...
Upcoming
mei 26, 2024
8:00 am
VALPACOS Ontdek het mooiste van het noorden van Portugal tijdens onze vierdaagse Rally Raid. Onze uitvalsbasis is een prachtig resort waar we elke ochtend van een lekker uitgebreid ontbijtbuffet genieten. De vier rijdagen met ritten tussen de 160 – 210...
Upcoming
269
september 6, 2024
5:00 pm
Ride our +10 km private offroad-track through the hills of Northern France in an all exclusive offroad trackday. The piste for ‘TRACK TO THE FUTURE’ has been made especially for this event. All the riding terrains of ‘Circuit de la Vilaine’ intertwined into one for this weekend! Exclusive for this event extra tracks have been made with love
Upcoming
299
juli 26, 2024
6:00 pm
Walloniacs!! MotoMentals neemt je mee naar de Walen. Dit is een 2 daags Allroad kampeer event in de Provincie Namen.Gravelpaden met hier en daar een graspad die doenbaar zijn voor elk type band. Vrijdagavond 26 juli aankomst,  we voorzien nog...
Upcoming
169
augustus 16, 2024
8:00 am
Op zaterdag 17 augustus 2024 organiseren we de eerste editie van Race Against The Machine. Locatie : Thiembronne, Noord-Frankrijk Twee uur lang rij je zoveel mogelijk rondjes op het afgezette parcours van 5km. Dit kan individueel of in teams van...
Upcoming
maart 18, 2024
9:00 am
Ronda De Faro neemt je mee dwars door de Algarve volledig op jouw eigen tempo. Ontspanning en avontuur in evenwicht!Met vier rijdagen en vijf overnachtingen ontdek je de mooiste tracks van de streek, verblijf je in de tofste hotels en...
Upcoming
399
april 26, 2024
8:00 am
Reet D’Opale De tweede editie van Reet D’Opale neemt je mee op een avontuurlijke driedaagse onverharde rit. Met maar liefst 600 km aan tracks dwars doorheen het Noord-Franse binnenland rijden we naar de Opaalkust om de witte kliffen te gaan...
Free
Altes Elefanten 2024 gaat weer door. Goesting in een wintertreffen met een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid? Kruip dan in je winterpak, trek een dikke buff over je hoofd, prop je warmste slaapzak in je bagage én rij mee...
Upcoming
Rij met Bart en Jess van MotoMentals en Glenn van Allroadmoto.be mee naar het ABR-festival. In 2023 rijden we in drie groepen maar komen we wel steeds samen op de kampeerweides voor de nachten.