5000 km Test van de Carpe Iter Navigatie Tablet

Wij namen de Carpe Iter mee naar de Trans Tunesia en de Joyride naar ABR (UK) om deze uitvoerig te testen in alle omstandigheden.

Deze rugged heavy duty 100% waterproof tablet is het neusje van de zalm voor navigatie. De tablet op zich is al een compleet pakketje maar er zijn tal van uitbreidingsmogelijkheden. Alsook heeft de Carpe Iter veel meer in zijn mars dan alleen maar navigeren. Het blijft immers een volledige functionele tablet die je zowel thuis als tijdens je ritten en reizen kan gebruiken voor je favoriete apps.

Je klikt de Carpe Iter in zijn mount en die begint automatisch op te laden nadat er meer dan 13,5V geregistreerd wordt. Met andere woorden, als de motor niet draait, zal hij automatisch stoppen met opladen, onmogelijk een platte batterij te hebben indien je vergeet de tablet uit de houder te nemen.

Bij regenweer blokkeer je het touchscreen met de bedieningsknoppen aan je stuur, op die manier heb je geen last van de waterdruppels die anders een glijdende vinger simuleren en je kaart of app in verwarring brengen. Met de extra knoppen op het stuur kan je dan nog steeds de tablet bedienen. Extra handig als je vlug moet in en uit zoomen om je positie te bepalen. Deze bedieningsknoppen zijn Bluetooth gestuurd en krijgen ook voeding vanaf de motor.

Wij gebruiken maps.me, Osmand en de betalende Guru Maps app om te navigeren met de Carpe Iters, nochtans zijn voorgenoemde apps niet de enige die mogelijk zijn. Zolang je GPX-tracks hebt, kan je met de Carpe Iter vertrekken op verkenning of een leuke rit afrijden.

Expired
149
juni 14, 2024
5:00 pm
ROADBOOK DISCOVERY Altijd al gedroomd van het navigeren zoals in de legendarische Dakar-rally? Is het idee van Rally rijden iets wat je aanspreekt? Of misschien wil je gewoon eens een Rally ervaren, maar weet je niet waar te beginnen? Bij...
Upcoming
december 4, 2024
2:00 pm
Ga met ons mee op een opwindende offroad reis door het veelzijdige landschap van Marokko, een avontuur dat niet alleen de adrenalinejunkies zal bekoren maar ook liefhebbers van adembenemende natuur en culturele rijkdom. Van de kronkelende wegen in de Anti-Atlas...
Upcoming
september 15, 2024
8:00 am
VALPACOS Ontdek het mooiste van het noorden van Portugal tijdens onze vierdaagse Rally Raid. Onze uitvalsbasis is een prachtig resort waar we elke ochtend van een lekker uitgebreid ontbijtbuffet genieten. De vier rijdagen met ritten tussen de 160 – 210...
Upcoming
269
september 6, 2024
5:00 pm
Ride our +10 km private offroad-track through the hills of Northern France in an all exclusive offroad trackday. The piste for ‘TRACK TO THE FUTURE’ has been made especially for this event. All the riding terrains of ‘Circuit de la Vilaine’ intertwined into one for this weekend! Exclusive for this event extra tracks have been made with love
Upcoming
299
juli 26, 2024
6:00 pm
Walloniacs!! MotoMentals neemt je mee naar de Walen. Dit is een 2-daags Allroad kampeer event in de Provincie Namen.Gravelpaden met hier en daar een graspad die doenbaar zijn voor elk type band. Vrijdagavond 26 juli aankomst,  we voorzien nog een...
Free
Altes Elefanten 2025 gaat weer door. Goesting in een wintertreffen met een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid? Kruip dan in je winterpak, trek een dikke buff over je hoofd, prop je warmste slaapzak in je bagage én rij mee...
Upcoming
150
november 22, 2024
9:30 am
The Unicorn Ride is a muddy ride for experienced riders. For fun people only!