5000 km Test van de Carpe Iter Navigatie Tablet

Wij namen de Carpe Iter mee naar de Trans Tunesia en de Joyride naar ABR (UK) om deze uitvoerig te testen in alle omstandigheden.

Deze rugged heavy duty 100% waterproof tablet is het neusje van de zalm voor navigatie. De tablet op zich is al een compleet pakketje maar er zijn tal van uitbreidingsmogelijkheden. Alsook heeft de Carpe Iter veel meer in zijn mars dan alleen maar navigeren. Het blijft immers een volledige functionele tablet die je zowel thuis als tijdens je ritten en reizen kan gebruiken voor je favoriete apps.

Je klikt de Carpe Iter in zijn mount en die begint automatisch op te laden nadat er meer dan 13,5V geregistreerd wordt. Met andere woorden, als de motor niet draait, zal hij automatisch stoppen met opladen, onmogelijk een platte batterij te hebben indien je vergeet de tablet uit de houder te nemen.

Bij regenweer blokkeer je het touchscreen met de bedieningsknoppen aan je stuur, op die manier heb je geen last van de waterdruppels die anders een glijdende vinger simuleren en je kaart of app in verwarring brengen. Met de extra knoppen op het stuur kan je dan nog steeds de tablet bedienen. Extra handig als je vlug moet in en uit zoomen om je positie te bepalen. Deze bedieningsknoppen zijn Bluetooth gestuurd en krijgen ook voeding vanaf de motor.

Wij gebruiken maps.me, Osmand en de betalende Guru Maps app om te navigeren met de Carpe Iters, nochtans zijn voorgenoemde apps niet de enige die mogelijk zijn. Zolang je GPX-tracks hebt, kan je met de Carpe Iter vertrekken op verkenning of een leuke rit afrijden.

Upcoming
125
juli 15, 2023
8:00 am
Op zaterdag 15 juli 2023 organiseren we de eerste editie van Race Against The Machine. Locatie : Thiembronne, Noord-Frankrijk Twee uur lang rij je zoveel mogelijk rondjes op het afgezette parcours van 5km. Dit kan individueel of in teams van...
Upcoming
150
juli 10, 2023
8:00 am
In juli voorzien we van maandag 10 juli tot en met donderdag 13 juli een offroad trainingsweek! Sluit aan voor ééndagse opleidingen of maak er zelf een meerdaagse van. Ben je volledig nieuw in deze wereld? Onze beginnerstraining zorgt ervoor...
Upcoming
250
mei 12, 2023
8:00 am
Op 12 en 13 mei organiseren we ons tweede trainingsweekend van 2023. Een tweedaagse om terug in vorm te komen voor het nieuwe seizoen of om je skills aan te scherpen onder begeleiding van Jeku. Assistentie, maaltijden, overnachting en twee...
Upcoming
250
april 7, 2023
8:00 am
Op 7 en 8 april 2023 organiseren we ons eerste trainingsweekend van 2023. Een tweedaagse om terug in vorm te komen voor het nieuwe seizoen of om je skills aan te scherpen onder begeleiding van Jeku. Assistentie, maaltijden, overnachting en...
Upcoming
maart 26, 2023
9:00 am
Ronda De Faro neemt je mee dwars door de Algarve volledig op jouw eigen tempo. Ontspanning en avontuur in evenwicht! Met vier rijdagen en vijf overnachtingen ontdek je de mooiste tracks van de streek, verblijf je in de tofste hotels...
Upcoming
360
april 28, 2023
8:00 am
Reet D’Opale – volzet, wachtlijst gestart De eerste editie van de gloednieuwe Reet D’Opale samen met Allroadmoto.be neemt je mee op een avontuurlijke driedaagse onverharde rit. Met maar liefst 600 km aan tracks dwars doorheen het Noord-Franse binnenland rijden we...
Expired
85
Naast de FM Banden organiseren we, samen met Glenn van Allroadmoto, vanaf oktober ook de optie ‘Algemeen motoronderhoud in de garage en op reis’. Tijdens deze namiddagopleiding overlopen we de diverse check-ups die je zelf kunt uitvoeren aan je motor...
Free
Na die klote jaren is het weer zover! Altes Elefanten 2023 gaat weer door. Goesting in een wintertreffen met een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid? Kruip dan in je winterpak, trek een dikke buff over je hoofd, prop je...
Expired
85
Sta je ook te kijken wanneer ervaren offroaders bij een platte band zomaar de bandenlichters uithalen en terwijl zonder stress even een nieuw binnenbandje monteren? Zou je dit graag zelf onder de knie krijgen? Allroadmoto en MotoMentals slaan de handen in elkaar tijdens de Field Mechanics workshops.