Stop ‘N Go Mini Compressor

Vertrekken op reis met twee allroads, stevig gepakt en gezakt met de bedoeling om wat onverhard te gaan rijden? Dat is vragen om lekke banden.

Bart heeft in de loop der jaren een goed voorziene compacte ‘lekkebandenkit’ kunnen samenstellen. Enkele lichtgewicht bandenlichters, setje binnenbanden, herstelsetje voor binnenbanden, ventieltrekkertje én een compressor. Veel houdt het eigenlijk niet in toch heeft het enkele jaren geduurd tegen we de -voor ons- ideale combinatie gevonden hadden. We vertrekken bijvoorbeeld altijd met Michelin Ultra Heavy Duty binnenbanden van 4 mm dik, dit zorgt er voor dat we toch al meer beschermd zijn tegen lekke banden. Indien we toch pech hebben en de wand van 4 mm toch doorboord wordt, dan is het tijd om binnenbanden te wisselen.

De Ultra Heavy Duty kan je niet herstellen, daarom hebben we altijd extra standaard binnenbanden mee. In het geval dat we daarna toch weer lekrijden, dan kunnen we de normale binnenbanden wel herstellen met een herstelkitje. Af en toe lees je wel eens dat er in situaties schuim of slime kan worden gebruikt maar zelfs bij tubeless banden gebruiken wij dit niet. Het is altijd een gedoe en smerig om later dan je band terug van de velg te halen.

In de zoektocht naar een kleine compressor hebben we diverse modellen geprobeerd, gaande van handpompjes tot oplaadbare met ingebouwde batterijen maar zijn we uiteindelijk gestrand en gebleven bij de Stop ’N Go Mini Luchtcompressor. Handpompjes deden altijd hun werk goed, hoewel je het natuurlijk handmatig moest doen. Het probleem met de handpompjes was dat ze naar verloop van tijd kapot trilden én dus op de momenten dat we ze nodig hadden, ze niet meer te herstellen waren. De modellen op batterijen hadden dan weer de negatieve kant indien je ze vergeten op te laden had… kon je lang wachten of nét niet genoeg batterij om tot op volledige druk te raken.

Met de Stop ’N Go Mini Compressor heb je drie mogelijkheden om je (binnen-)band terug op druk te krijgen. Indien je een rechtstreekse SAE-connector aan je batterij hebt, dan sluit je de compressor hierop aan. Er worden bij de compressor ook een SAE-sigarettenaansteker en een kabel met SAE-krokodillenklemmen geleverd. Gezien je de motor kunt laten draaien tijdens het gebruik van de compressor, hoef je niet in te zitten met een platte batterij. Wij hebben de compressor ook al genoeg gebruikt zonder de motor te laten draaien én hebben hierdoor geen platte batterij gehad, natuurlijk moet je dit zelf inschatten naar de kracht van je batterij.

Ondertussen reist de Stop ’N Go al sinds 2018 met ons mee tijdens elke reis, meerdaagse rit en gewone ritten en is deze nog steeds intact plus is de manometer nog altijd accuraat. Om een indruk te geven van de dimensie van de compressor, dit is 10 cm op 6 cm op 5 cm, dit is bij benadering het doosje dat je kan vormen tussen je wijsvinger en je duim op de hoogte je duim met een gewicht van 414g. Tijdens de reis in Tunesië bewees de kleine krachtpatser zelfs dat deze de band van een SSV (buggy) kon op druk brengen in een temperatuur van 35°C zonder zelf te verhitten.

Upcoming
125
juli 15, 2023
8:00 am
Op zaterdag 15 juli 2023 organiseren we de eerste editie van Race Against The Machine. Locatie : Thiembronne, Noord-Frankrijk Twee uur lang rij je zoveel mogelijk rondjes op het afgezette parcours van 5km. Dit kan individueel of in teams van...
Upcoming
150
juli 10, 2023
8:00 am
In juli voorzien we van maandag 10 juli tot en met donderdag 13 juli een offroad trainingsweek! Sluit aan voor ééndagse opleidingen of maak er zelf een meerdaagse van. Ben je volledig nieuw in deze wereld? Onze beginnerstraining zorgt ervoor...
Upcoming
250
mei 12, 2023
8:00 am
Op 12 en 13 mei organiseren we ons tweede trainingsweekend van 2023. Een tweedaagse om terug in vorm te komen voor het nieuwe seizoen of om je skills aan te scherpen onder begeleiding van Jeku. Assistentie, maaltijden, overnachting en twee...
Upcoming
250
april 7, 2023
8:00 am
Op 7 en 8 april 2023 organiseren we ons eerste trainingsweekend van 2023. Een tweedaagse om terug in vorm te komen voor het nieuwe seizoen of om je skills aan te scherpen onder begeleiding van Jeku. Assistentie, maaltijden, overnachting en...
Upcoming
maart 26, 2023
9:00 am
Ronda De Faro neemt je mee dwars door de Algarve volledig op jouw eigen tempo. Ontspanning en avontuur in evenwicht! Met vier rijdagen en vijf overnachtingen ontdek je de mooiste tracks van de streek, verblijf je in de tofste hotels...
Upcoming
360
april 28, 2023
8:00 am
Reet D’Opale – volzet, wachtlijst gestart De eerste editie van de gloednieuwe Reet D’Opale samen met Allroadmoto.be neemt je mee op een avontuurlijke driedaagse onverharde rit. Met maar liefst 600 km aan tracks dwars doorheen het Noord-Franse binnenland rijden we...
Expired
85
Naast de FM Banden organiseren we, samen met Glenn van Allroadmoto, vanaf oktober ook de optie ‘Algemeen motoronderhoud in de garage en op reis’. Tijdens deze namiddagopleiding overlopen we de diverse check-ups die je zelf kunt uitvoeren aan je motor...
Free
Na die klote jaren is het weer zover! Altes Elefanten 2023 gaat weer door. Goesting in een wintertreffen met een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid? Kruip dan in je winterpak, trek een dikke buff over je hoofd, prop je...
Expired
85
Sta je ook te kijken wanneer ervaren offroaders bij een platte band zomaar de bandenlichters uithalen en terwijl zonder stress even een nieuw binnenbandje monteren? Zou je dit graag zelf onder de knie krijgen? Allroadmoto en MotoMentals slaan de handen in elkaar tijdens de Field Mechanics workshops.